Case Study: Garden Room

The highly insulated zinc roof has wide overhanging eaves to limit unwanted solar heat gain in the summer months. The room has sliding folding doors on two of it’s sides, and a polished Welsh slate floor which matches the external paving. It is heated by an efficient clean burning woodstove.

A shallow pond has been formed between the garden room and the existing house, and the entrance corridor bridges over this.

Particular care was taken over the design and construction of this addition to an existing listed building. After completion in 2009,  it won two awards: Firstly, an environmental and architectural design award from the Campaign to Protect Rural England (C.P.R.E.); And secondly, a Commendation from South Norfolk Council in their design awards scheme for that year.

South Norfolk Council Design Award 2009

See my other Case Studies - Conservatory, Kitchen, Extension, Interior