Case Study: Conservatory

The Conservatory is south facing, and has a curved front and roof line. The ‘walls’ consist entirely of sliding and folding oak doors, so that in the warm summer months, the structure can be be completely opened; the boundary between inside and outside disappears.

High performance glass units limit heat gain in the summer, and retain heat in cool weather. Underfloor heating is installed beneath the marble floor. The Conservatory has become the most used living space in the house at all times of year.

The curved plan of the building has allowed a large floor area of 20 square metres to be enclosed in a structure of light and contemporary appearance, which also fits well with the listed house to which it is attached.

 

 

See my other Case Studies - Garden Room, Kitchen, Extension, Interior